Гратен з картоплі

Гратен з картоплі


Картопляний гратен це подібність запіканки, але не зовсім. З томатним соусом картоплю, виходить по особливому смачним, і саме цим відрізняється від інших картопляних страв.
Гратен з картоплі
+7
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Картопля (500 гр) 5шт
  • Бекон копчений (100 гр)
  • Паста томатна 25% (30 гр) 1ст.л.
  • Кетчуп (25 гр) 1ст.л.
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Часник (12 гр) 2зуб.
  • Паприка мелена (5 гр) 1ч.л.
  • Олія маслинова (5 гр) 0.5ст.л.
  • Вода питна (400 гр) 2ст.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю очистити.

  • Крок 2

    Картоплю нарізати тонкими пластинками. Зручно використовувати спеціальну тертку для нарізки.

  • Крок 3

    Добре промити картопля під холодною водою.

  • Крок 4

    Копченості нарізати соломкою.

  • Крок 5

    Цибулю нарізати півкільцями.

  • Крок 6

    Часник дрібно нарізати або видавити через прес.

  • Крок 7

    У воді розчинити томатну пасту і кетчуп. Додати сіль, паприку, олія оливкова, часник, перець. Перемішати.

  • Крок 8

    На розігрітій олії обсмажити копеченость до появи жирку, потім додати цибулю. Готувати до прозорості цибулі.

  • Крок 9

    З картоплі злити воду. Засипати картоплю на сковороду і змішати з піджаркою. Можна трохи обсмажити картоплю, тоді буде потрібно менше часу для запікання в духовці.

  • Крок 10

    Викласти картоплю у форму для запікання, змащену олією.

  • Крок 11

    Залити томатним соусом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв. Якщо шар картоплі вийшов по висоті більше 3 см, то під час запікання перемішайте його, щоб верх не підсох.

  • Крок 12

    Готовий гратен посипте свіжою зеленню. Картопляний гратен можна розігрівати на наступний день, смак не псується.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: