Загрузка...

Гратен з картоплі

Гратен з картоплі


Картопляний гратен це подібність запіканки, але не зовсім. З томатним соусом картоплю, виходить по особливому смачним, і саме цим відрізняється від інших картопляних страв.
Гратен з картоплі
+7
0
31 жов
Інгредієнти:
  • Картопля (500 гр) 5шт
  • Бекон копчений (100 гр)
  • Паста томатна 25% (30 гр) 1ст.л.
  • Кетчуп (25 гр) 1ст.л.
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Часник (12 гр) 2зуб.
  • Паприка мелена (5 гр) 1ч.л.
  • Олія маслинова (5 гр) 0.5ст.л.
  • Вода питна (400 гр) 2ст.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Картоплю очистити.

  • Крок 2

    Картоплю нарізати тонкими пластинками. Зручно використовувати спеціальну тертку для нарізки.

  • Крок 3

    Добре промити картопля під холодною водою.

  • Крок 4

    Копченості нарізати соломкою.

  • Крок 5

    Цибулю нарізати півкільцями.

  • Крок 6

    Часник дрібно нарізати або видавити через прес.

  • Крок 7

    У воді розчинити томатну пасту і кетчуп. Додати сіль, паприку, олія оливкова, часник, перець. Перемішати.

  • Крок 8

    На розігрітій олії обсмажити копеченость до появи жирку, потім додати цибулю. Готувати до прозорості цибулі.

  • Крок 9

    З картоплі злити воду. Засипати картоплю на сковороду і змішати з піджаркою. Можна трохи обсмажити картоплю, тоді буде потрібно менше часу для запікання в духовці.

  • Крок 10

    Викласти картоплю у форму для запікання, змащену олією.

  • Крок 11

    Залити томатним соусом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв. Якщо шар картоплі вийшов по висоті більше 3 см, то під час запікання перемішайте його, щоб верх не підсох.

  • Крок 12

    Готовий гратен посипте свіжою зеленню. Картопляний гратен можна розігрівати на наступний день, смак не псується.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: