Загрузка...

Холодець з курки рецепт з фото

Холодець з курки рецепт з фото


А ви знали, що можна приготувати холодець з курки? Це не складно і дуже смачно. Пропоную вам рецепт з фото холодцю з курки.
Холодець з курки рецепт з фото
+4
0
15 лис
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Відразу домовимося, що я напишу вам всю правду. Отже, холодець з однієї тільки курки (притому магазинної) у вас не застигне. Для такого холодцю вам потрібна стара домашня курочка або * спортивний * півень, так як їх треба варити дуже і дуже довго. Або ж курячі ніжки (ті, що з кігтями) - вони теж добре застигають. Тоді є ймовірність, що холодець застигне. Желатин я ніколи не вживаю. Желатин застосовують у холодці. Холодець і заливне - це дві великі різниці. Заливне красиво ріжеться ножем, а холодець (якщо він не збірний) просто желирующе. Купити домашню птицю не всім вдається. Тому я пішла простим шляхом. Я купила те, що завжди є в магазинах. Це дві курячі величезні ніжки (включаючи стегно). Але ви можете купити курку - буде ще краще!

  • Крок 2

    Ще знадобиться теляче (можна яловиче) колінце. Це ось така кістка (коліно) з жилами. Вона дасть нам желирование майбутнього холодцю. Овочі почистити, м'ясо добре помити. Тепер питання: скільки треба наливати води в каструлю? Тут багато недосвідчених господині роблять помилку і наливають більше, ніж належить. Це ще одна помилка, від якої не застигає холодець. Отже, помиті м'ясо і кістка скласти в каструлю. Налити води, при цьому м'ясо спливає. Тепер притиснути ложкою м'ясо з кісткою до дна каструлі і залишити води стільки, щоб вона була вище м'яса на 15-20 см. Решту воду злити. Ставимо на помірний вогонь і чекаємо закипання. Поступово з'являється піна, її збираємо шумівкою або ситечком. Піни стає більше, але продовжуємо збирати її. На цьому етапі багато хто любить злити цю воду з піною, помити заново м'ясо, знову його залити і чекати закипання - мовляв, менше возитися. Я - великий противник таких маніпуляцій. Мені здається, що, зливаючи вже майже бульйон і знову моя м'ясо, ми терям смак.

  • Крок 3

    Коли більш-менш зібрали піну, закидаємо очищені овочі, лавровий лист, перець горошком. Бульйон починає закипати. Вогонь зменшуємо на мінімум (щоб ліниво булькотів) і, час від часу збираючи піну і жир з поверхні, даємо йому варитися. Зазвичай при приготуванні просто бульйону, я жир не збираю. Але тут доводиться, бо не хочу, щоб на застиглому холодці була скоринка з жиру. Варимо холодець довго, поки м'ясо курки не відійде повністю від кістки. Якщо ви будете варити швидко, значить бульйон буде кипіти і - в результаті - буде каламутним. Кость (колінце) готове тоді, коли жили на ньому стануть желеподібними, майже прозорими. Тепер витягнемо шумівкою курячі ноги (або курку), знімемо шкіру, відділимо від кістки і розкладемо в мисочки. Зверху покладемо моркву (як прикраса).

  • Крок 4

    Бульйон посолити, поперчити. Він на смак має бути більш солоний, ніж ви любите. Справа в тому, що при застиганні сіль втягує в себе м'ясо, і застиглий бульйон стає в міру солоним. Це стосується і перцю. Тепер 2-3 зубчики часнику потрібно розчавити часничницею і додати в бульйон (нагадую - бульйон вже виключений). Беремо ситечко і ковшем наливаємо через сито бульйон в мисочки з м'ясом. Бачите, який у мене жовтий, золотистий бульйон? Я його не підфарбовувала! Такий колір дала кістка (колінце). Мисочки залишити на столі до охолодження, а потім перенести в холодильник. Бажано накрити їх кришками або фольгою. Ось такий холодець можна приготувати без особливих витрат. Спробуйте і ви приготувати холодець з курки! Якщо що не зрозуміло - питайте. Я вам чесно відповім на всі питання. Пригощайтеся!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: