Холодець із курячої грудки

Холодець із курячої грудки


Чому мені подобається готувати заливне? По-перше, можна приготувати невелику кількість порцій для невеликої компанії. По-друге, не треба нервувати, воно завжди застигне, тому, що готується з додаванням желатину. По-третє, а це головне, його можна прикрасити не тільки звичною вареної морквиною, яку не всі люблять, а різнокольоровими овочами та заливне перетвориться на барвисте, святкове, новорічне блюдо. І ще - в заливний можна додавати не тільки варене м'ясо, а й смажене або смачну ковбасу. Як бачите, простір для фантазії великий. Далі - подати заливне можна традиційно, на блюді, з красиво нарізаними шматочками курячого філе, але страва займає досить багато місця на столі і в холодильнику. Дуже зручний і модний спосіб подачі курячого заливного, це в порційних розетках , піалах або прозорих невеликих склянках. Для того, щоб приготувати заливне купуйте швидкорозчинний желатин перевіреної фірми з інструкцією приготування желе. Рецепту, по суті, немає. Заливне з курки, значить основою повинна бути курятина. Всі перераховані овочі додавати в заливне не варто, виберіть кілька інгредієнтів за смаком. Майже все розповіла, залишилися невеликі тонкощі. Як зварити куряче філе, щоб воно було ніжним і соковитим.
Холодець із курячої грудки
+1
0
11 лис
Інгредієнти:
  • куряча грудка
  • сіль, перець, лавровий лист, моркву, цибулю, часник
  • швидкорозчинний желатин
  • яйця перепелині
  • овочі за бажанням
  • (зелений горошок, ніжна консервована кукурудза, різнокольоровий солодкий перець, морква, солоний огірок, ананаси, оливки і т. д.)
  • зелень - петрушка , кріп (який можна викласти ялинкою)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На одну курячу грудку (2 філе) знадобиться 1 літр води. Очищену моркву і цибулину опустіть у воду і варіть 10 хвилин, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, 2 зубчики часнику (я додавала натуральну, дуже смачну курячу приправу, до якої входять сушені овочі і зелень), доведіть воду до кипіння, опустіть куряче філе в окріп, зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, а філе залиште в каструлі на 20 хвилин.

  • Крок 2

    Приготуйте овочі, які ви будете додавати в куряче заливне і зваріть яйця. Якщо ви будете використовувати консервований горошок або кукурудзу, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода, виріжте з вареної моркви та яєць фігурки або квіти.

  • Крок 3

    Вийміть курячу грудку з бульйону, а бульйон процідіть через два шари марлі.

  • Крок 4

    Розчиніть желатин в бульйоні, відповідно до інструкції (швидкорозчинний желатин розчиняється за 10-15 хвилин з розрахунку 1 столова ложка на 400 мл рідини).

  • Крок 5

    Куряче філе наріжте гострим ножем поперек волокон і викладіть на блюдо. Між шматочків м'яса розкладіть овочі і залийте курячим бульйоном з розчиненим желатином.

  • Крок 6

    Якщо у вас немає бажання і часу вирізати лютики-квіточки, є дуже просте і не менш гарне оформлення заливного. Дрібно наріжте куряче філе. У формочки або іншу порційний посуд викладіть овочі різнокольоровими шарами, чергуючи з дрібно нарізаним курячим філе. Не кладіть у заливне багато овочів, основним інгредієнтом має бути куряче м'ясо. Кожен шар заливайте бульйоном з желатином і, щоб шари не перемішалися, дайте йому застигнути. На застигання кожного шару йде 10-15 хвилин в холодильнику.

  • Крок 7

    Перед подачею на стіл, форму занурте на кілька секунд у гарячу воду і переверніть на порційну тарілку.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: