Загрузка...

Холодець із курячої грудки

Холодець із курячої грудки


Чому мені подобається готувати заливне? По-перше, можна приготувати невелику кількість порцій для невеликої компанії. По-друге, не треба нервувати, воно завжди застигне, тому, що готується з додаванням желатину. По-третє, а це головне, його можна прикрасити не тільки звичною вареної морквиною, яку не всі люблять, а різнокольоровими овочами та заливне перетвориться на барвисте, святкове, новорічне блюдо. І ще - в заливний можна додавати не тільки варене м'ясо, а й смажене або смачну ковбасу. Як бачите, простір для фантазії великий. Далі - подати заливне можна традиційно, на блюді, з красиво нарізаними шматочками курячого філе, але страва займає досить багато місця на столі і в холодильнику. Дуже зручний і модний спосіб подачі курячого заливного, це в порційних розетках , піалах або прозорих невеликих склянках. Для того, щоб приготувати заливне купуйте швидкорозчинний желатин перевіреної фірми з інструкцією приготування желе. Рецепту, по суті, немає. Заливне з курки, значить основою повинна бути курятина. Всі перераховані овочі додавати в заливне не варто, виберіть кілька інгредієнтів за смаком. Майже все розповіла, залишилися невеликі тонкощі. Як зварити куряче філе, щоб воно було ніжним і соковитим.
Холодець із курячої грудки
+1
0
11 лис
Інгредієнти:
  • куряча грудка
  • сіль, перець, лавровий лист, моркву, цибулю, часник
  • швидкорозчинний желатин
  • яйця перепелині
  • овочі за бажанням
  • (зелений горошок, ніжна консервована кукурудза, різнокольоровий солодкий перець, морква, солоний огірок, ананаси, оливки і т. д.)
  • зелень - петрушка , кріп (який можна викласти ялинкою)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    На одну курячу грудку (2 філе) знадобиться 1 літр води. Очищену моркву і цибулину опустіть у воду і варіть 10 хвилин, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, 2 зубчики часнику (я додавала натуральну, дуже смачну курячу приправу, до якої входять сушені овочі і зелень), доведіть воду до кипіння, опустіть куряче філе в окріп, зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, а філе залиште в каструлі на 20 хвилин.

  • Крок 2

    Приготуйте овочі, які ви будете додавати в куряче заливне і зваріть яйця. Якщо ви будете використовувати консервований горошок або кукурудзу, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода, виріжте з вареної моркви та яєць фігурки або квіти.

  • Крок 3

    Вийміть курячу грудку з бульйону, а бульйон процідіть через два шари марлі.

  • Крок 4

    Розчиніть желатин в бульйоні, відповідно до інструкції (швидкорозчинний желатин розчиняється за 10-15 хвилин з розрахунку 1 столова ложка на 400 мл рідини).

  • Крок 5

    Куряче філе наріжте гострим ножем поперек волокон і викладіть на блюдо. Між шматочків м'яса розкладіть овочі і залийте курячим бульйоном з розчиненим желатином.

  • Крок 6

    Якщо у вас немає бажання і часу вирізати лютики-квіточки, є дуже просте і не менш гарне оформлення заливного. Дрібно наріжте куряче філе. У формочки або іншу порційний посуд викладіть овочі різнокольоровими шарами, чергуючи з дрібно нарізаним курячим філе. Не кладіть у заливне багато овочів, основним інгредієнтом має бути куряче м'ясо. Кожен шар заливайте бульйоном з желатином і, щоб шари не перемішалися, дайте йому застигнути. На застигання кожного шару йде 10-15 хвилин в холодильнику.

  • Крок 7

    Перед подачею на стіл, форму занурте на кілька секунд у гарячу воду і переверніть на порційну тарілку.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: