Рецепт голубці

Рецепт голубці
0
0
27 травня
Рецепт голубці


Голубці - це європейське блюдо. Воно представляє із себе м'ясний фарш з відвареним рисом або гречкою, загорнутий у листя капусти. Нижче ми розповімо вам один простий рецепт голубці виходять дуже смачними, а головне - корисними. А так, необхідно відзначити, що голубці це українське національне блюдо Вони особливо поширені в південній частині Україні і в Молдавії. А так само мають свої аналоги в Росії, наприклад, розповсюджені більш великі голубці, і в середземномор'ї вживають долма.

Продукти для приготування:
• 300 гр м'ясного фаршу
• 1 качан білокачанної капусти,
• 1 ріпчаста цибуля,
• 100 гр рису,
• 1 морква,
• 3 ст.ложки томатної пасти,
• 75 гр. рослинної олії,
• і спеції за власним смаком.

Рецепт приготування:
Капуста:

• Використовуйте качан середніх розмірів.
• Виріжте качан і киньте її в киплячу воду.
• Через пару хвилин зовнішні листя капусти трохи розм'якнуть. Їх необхідно акуратно зняти з качана, і знову помістити його в киплячу воду.
• І так знімати потрібну кількість листя (А з решти капусти можна приготувати якісь інші страви).
• Потім вам необхідно варити ці листя ще 1 хвилину, щоб вони стали еластичними.
• Зріжте з них товстий край підстави. Ці обрізки викидати не потрібно. Ними вистеліть дно каструлі, в якій будете готувати голубці, для того щоб не підгоріло.

Фарш:
• В киплячу солону воду всипте половину склянки сирого рису і варіть 5 хвилин.
• Злийте воду.
• Обсмажте на рослинному маслі 1 цибулину, порізавши її кубиками, і одну моркву, натерти її на дрібній тертці.
• Змішайте з рисом і додайте м'ясний фарш.
• З'єднайте всі, поперчіть і посоліть за смаком.
• В відварені листя капусти покладіть 1 ст. ложку фаршу і акуратно загорніть конвертом.
• Викладіть в сковороді на розігріте масло швом вниз.
• Обсмажуйте з двох сторін протягом 2-3 хвилин до утворення золотистої скоринки.
• В каструлю, де у вас лежать обрізки капусти, покладіть 2-3 ложки томатної пасти.
• Долийте склянку гарячої окропу і подсалите.
• Якщо води мало, то можна долити ще, але голубці не повинні бути повністю під водою.
• Тушкуйте протягом 30 хв.
• Подавайте зі сметаною або соусом.
Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: