Загрузка...

Низькокалорійні рецепти

Низькокалорійні рецепти
+5
0
27 травня
Низькокалорійні рецепти


Людям з надмірною вагою лікарі рекомендують легкі страви і не змушувати свій організм на ніч перетравити висококалорійні страви. Тому краще відмовитися від м'ясних страв або готувати їх з нежирних сортів м'яса, і використовувати рецепти низькокалорійні, з овочами, фруктами, салатами, замість солодощів вживати сухофрукти та горіхи. Пропоную приготувати смачні ситні голубці, які, безсумнівно, вам сподобаються.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування овочевих голубців:
• 1 качан капусти
• 0,5 кг будь-яких грибів
• 200 г рису
• 2 моркви
• 0,5 кг помідорів
• 250 г сметани, зелень кропу
• 3 столових ложки рослинної олії
• сіль, перець

Процес приготування:
• В каструлю з киплячою водою опускаємо качан капусти і отпариваем її протягом 5 хвилин.
• Пропарену капусту відкидаємо на друшляк і охолоджуємо.
• Охолоджений головку розбираємо на листочки, видаляємо потовщення.
• Рис ретельно промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою.
• Промитий рис відварюємо до напівготовності.
• Моркву очищену і помиту, тремо на крупній тертці.
• Гриби очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками або кубиками.
• Очищений цибулю нарізаємо кубиками і половину його обсмажуємо у вершковому маслі, додаємо натерту моркву, обсмажуємо разом, потім додаємо гриби до випаровування рідини.
• Відварений рис перекладаємо в миску, додаємо обсмажені цибулю з морквою і грибами, солимо і перчимо за смаком і все перемішуємо.
• На кожен капустяний лист викладаємо по 2 столові ложки начинки, звертаємо конвертиками і викладаємо у форму для запіканок.
• Для соусу: помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками.
• Залишився цибулю обсмажуємо у вершковому маслі до легкого зарум'янювання, додаємо подрібнені помідори, обсмажуємо разом, вливаємо сметану, солимо, перчимо за смаком, перемішуємо, доводимо до кипіння.
• Голубці у формі заливаємо соусом, накриваємо фольгою й запікаємо в духовці приблизно 40 хвилин.
• При подачі до столу голубці посипаємо подрібненою зеленню.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування голубців з тертої картоплі:
•2 невеликих качана капусти
• 1 кг картоплі
• дві цибулини
• 100 мл рослинного масла
• кілька шматочків батона
• 50 г маргарину
• сіль, перець
Для грибного соусу:
•3 столові ложки борошна
• 1 столова ложка сметани
• 50 г сушених білих грибів
• 1 столова ложка вершкового масла
• одна цибулина
• 1 невелика морквина

Процес приготування:
• З капусти вирізаємо качан, відварюємо її в киплячій воді і розбираємо на листя, потовщення зрізаємо
• Картопля моєму очищаємо, і в сирому вигляді, тремо на дрібній тертці, злегка віджимаємо сік.
• До віджатою картоплі додаємо розмочені шматочки батона, додаємо сіль, перець.
• Очищений цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору, додаємо до картопляної маси.
• На дно каструлі в якій будемо готувати голубці, викладаємо кілька листів капусти, вистилаємо дно.
• В капустяне листя викладаємо приготований фарш і загортаємо начинку, формуючи голубці, укладаємо їх у каструлю.
• В каструлю з голубцями вливаємо склянку гарячої води і тушкуємо в попередньо розігрітій до температури 180 градусів духовці до готовності.
• Голубці закладаємо в каструлю не до самого верху, а десь на 2/3, щоб під час кипіння не витікала рідина.
• Приготовані голубці подаємо до столу, поливаючи грибним соусом.
• Для приготування грибного соусу гриби відварюємо у воді з однією столовою ложкою вершкового масла і однією ложкою рослинного.
• Окремо обсмажуємо цибулю і терту моркву, додаємо 2 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо.
• Відварені гриби пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, і викладаємо в соус.
• У киплячий соус вливаємо за смаження, солимо, перчимо за смаком.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: