Низькокалорійні рецепти

Низькокалорійні рецепти
+5
0
27 травня
Низькокалорійні рецепти


Людям з надмірною вагою лікарі рекомендують легкі страви і не змушувати свій організм на ніч перетравити висококалорійні страви. Тому краще відмовитися від м'ясних страв або готувати їх з нежирних сортів м'яса, і використовувати рецепти низькокалорійні, з овочами, фруктами, салатами, замість солодощів вживати сухофрукти та горіхи. Пропоную приготувати смачні ситні голубці, які, безсумнівно, вам сподобаються.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування овочевих голубців:
• 1 качан капусти
• 0,5 кг будь-яких грибів
• 200 г рису
• 2 моркви
• 0,5 кг помідорів
• 250 г сметани, зелень кропу
• 3 столових ложки рослинної олії
• сіль, перець

Процес приготування:
• В каструлю з киплячою водою опускаємо качан капусти і отпариваем її протягом 5 хвилин.
• Пропарену капусту відкидаємо на друшляк і охолоджуємо.
• Охолоджений головку розбираємо на листочки, видаляємо потовщення.
• Рис ретельно промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою.
• Промитий рис відварюємо до напівготовності.
• Моркву очищену і помиту, тремо на крупній тертці.
• Гриби очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками або кубиками.
• Очищений цибулю нарізаємо кубиками і половину його обсмажуємо у вершковому маслі, додаємо натерту моркву, обсмажуємо разом, потім додаємо гриби до випаровування рідини.
• Відварений рис перекладаємо в миску, додаємо обсмажені цибулю з морквою і грибами, солимо і перчимо за смаком і все перемішуємо.
• На кожен капустяний лист викладаємо по 2 столові ложки начинки, звертаємо конвертиками і викладаємо у форму для запіканок.
• Для соусу: помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками.
• Залишився цибулю обсмажуємо у вершковому маслі до легкого зарум'янювання, додаємо подрібнені помідори, обсмажуємо разом, вливаємо сметану, солимо, перчимо за смаком, перемішуємо, доводимо до кипіння.
• Голубці у формі заливаємо соусом, накриваємо фольгою й запікаємо в духовці приблизно 40 хвилин.
• При подачі до столу голубці посипаємо подрібненою зеленню.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування голубців з тертої картоплі:
•2 невеликих качана капусти
• 1 кг картоплі
• дві цибулини
• 100 мл рослинного масла
• кілька шматочків батона
• 50 г маргарину
• сіль, перець
Для грибного соусу:
•3 столові ложки борошна
• 1 столова ложка сметани
• 50 г сушених білих грибів
• 1 столова ложка вершкового масла
• одна цибулина
• 1 невелика морквина

Процес приготування:
• З капусти вирізаємо качан, відварюємо її в киплячій воді і розбираємо на листя, потовщення зрізаємо
• Картопля моєму очищаємо, і в сирому вигляді, тремо на дрібній тертці, злегка віджимаємо сік.
• До віджатою картоплі додаємо розмочені шматочки батона, додаємо сіль, перець.
• Очищений цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору, додаємо до картопляної маси.
• На дно каструлі в якій будемо готувати голубці, викладаємо кілька листів капусти, вистилаємо дно.
• В капустяне листя викладаємо приготований фарш і загортаємо начинку, формуючи голубці, укладаємо їх у каструлю.
• В каструлю з голубцями вливаємо склянку гарячої води і тушкуємо в попередньо розігрітій до температури 180 градусів духовці до готовності.
• Голубці закладаємо в каструлю не до самого верху, а десь на 2/3, щоб під час кипіння не витікала рідина.
• Приготовані голубці подаємо до столу, поливаючи грибним соусом.
• Для приготування грибного соусу гриби відварюємо у воді з однією столовою ложкою вершкового масла і однією ложкою рослинного.
• Окремо обсмажуємо цибулю і терту моркву, додаємо 2 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо.
• Відварені гриби пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, і викладаємо в соус.
• У киплячий соус вливаємо за смаження, солимо, перчимо за смаком.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: